menu

Bones in the Barrow - Josephine Bell (1953)

Alternatieve titel: Moord in de Mist

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Detective

223 pagina's
Eerste druk: Methuen, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In de Londense mist kijkt Terry Byrness door een vuil treinraam naar buiten. Hij is op weg naar zijn werk en de trein gaat langzaam wegens de mist. Als de mist even wat wegtrekt en hij wat beter zicht krijgt op de huizen aan de overkant denkt dat hij een moord ziet. Hij snapt dat zijn verhaal onwaarschijnlijk lijkt en wil zich niet voor gek laten verklaren. Toch vertelt hij zijn verhaal later die avond aan de politie. Hoofdinspecteur Johnson is de enige die hem serieus neemt, maar komt niet verder. Dan raakt Dr. David Wintringham geïnteresseerd in deze zaak en hij en zijn vrouw Jill gaan op zoek naar de oplossing.

zoeken in:
3,5
Ik heb dit boek nog niet zo lang geleden gelezen en vond het toen helemaal niet onaardig. Natuurlijk is het thema "geconfronteerd worden met een mishandeling en mogelijk zelfs een moord door die van enige afstand zien gebeuren" meer gebruikt. Bijvoorbeeld zoals in de film "Rear Window" van Hitchcock.Daarom verbaast het me dat dit boek nimmer verfilmd werd. Of zou dat door de dichte mist komen die de schrijfster hier opvoert?

Gast
geplaatst: vandaag om 16:42 uur

geplaatst: vandaag om 16:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.