menu

Een Nieuwer Firmament: Hella S. Haasse in Tekst en Context - Arnold Heumakers, Anthony Mertens, Margot Dijkgraaf, Elsbeth Etty, Kees 't Hart, Nelleke Noordervliet, Franco Paris, Hanna Stouten en Peter van Zonneveld (2006)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Waargebeurd / Ideeƫnliteratuur

223 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Hella S. Haasse is de beroemdste schrijfster van Nederland. Alle grote literaire prijzen heeft zij ontvangen, inclusief de hoogste onderscheiding in ons taalgebied, de Prijs der Nederlandse Letteren. Zij heeft als een van de zeldzame auteurs tot drie keer toe het geschenk voor de Boekenweek geschreven en haar werk wordt over de hele wereld vertaald. Velen zien Haasse daarom als vierde grootheid naast 'de grote drie' van de Nederlandse literatuur. Diverse auteurs gaan in 'Een nieuwer firmament' in op zaken als de contemporaine actualiteit in haar romans, haar betekenis als essayiste en als autobiografisch auteur, het belang van haar historische romans, haar positie binnen de Indische letterkunde, het beeld van de vrouw in haar werk, de rol van het kwaad en haar band met Frankrijk en Italië Gepoogd wordt de bijzondere plaats te bepalen die Hella S. Haasse in het literaire landschap inneemt.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:25 uur

geplaatst: vandaag om 11:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.