menu

Lucas - Kevin Brooks (2003)

mijn stem
4,03 (15)
15 stemmen

Engels
Jeugdboek
Avontuur / Romantiek

359 pagina's
Eerste druk: Chicken House, Frome (Verenigd Koninkrijk)

Op een dag zien Caitlin en haar vader een jongen over de verbindingsweg van het vasteland met hun eiland wandelen en ze voelen onmiddellijk dat dit geen gewone jongen is. Wanneer Caitlin later de kans krijgt om die jongen, Lucas, beter te leren kennen, raakt ze in de ban van zijn uitzonderlijke persoonlijkheid. Maar niet alle eilandbewoners zijn tevreden met zijn komst, sommige gedragen zich ronduit vijandig. Wanneer Lucas een meisje van de verdrinkingsdood redt, wordt hij onterecht beschuldigd van misbruik. De hele eilandbevolking keert zich tegen de ongewenste vreemdeling en Lucas wordt opgejaagd als een misdadiger. Caitlin en haar vader trachten tevergeefs tussenbeide te komen. Niets kan de massa tegenhouden. Lucas weet wat hem te wachten staat en neemt zijn lot in eigen handen.

zoeken in:
5,0
Voor de jeugd vanaf 14+, maar eigenlijk voor elke leesfanaat verplichte kost. Brooks is een topauteur al zijn zij andere boeken heel divers. Aanbevolen, er valt veel tussen de regels te lezen.

avatar van ugly stepsister
2,0
Misschien ben ik gewoon niet zo goed in tussen de regels doorlezen, want ik vond het niets. En ik heb het nota bene twee keer gelezen, omdat iedereen maar riep hoe goed het was.

Mensen zijn wreed, dat merk je wel als je dit boek hebt gelezen. Het hele verhaal lijkt een beetje op een heksenjacht - misschien overdreven om de boodschap goed over te brengen, maar ik vind het onrealistisch en irritant. Ook vind ik de structuur van het verhaal niet geweldig - absoluut niet origineel. (aan het begin van het verhaal wordt duidelijk gemaakt dat iemand dood is, de hoofdpersoon heeft het zelf opgeschreven, het was zomer, ze waren heel kort samen maar het heeft haar hele leven veranderd, etc) De bijzonderheid van Lucas verandert daar niet veel aan. Verder is het wel aardig geschreven. Kan iemand mij uitleggen wat er precies zo goed is aan dit boek? Ik wil het ook weten!

avatar van 7thStreet
4,5
De manier van schrijven is prachtig. Wat Lucas doet en zegt. Ik vergeet het nooit. Het hele boek is prachtig. Soms een beetje overdreven van wat er gebeurt maar voor de rest echt een aanrader.

5,0
Heel leuk boek. Bij het einde moest ik heel erg huilen. In het begin leek het me een saai boek, maar het is echt en geweldig boek!

4,0
Mooi boek

avatar van Hannahmontana
3,0
Ik was er ook niet zo dol op , maar al bij al viel het wel mee. Twas dan ook verplicht te lezen voor school

M'n lievelings ! Echt geweldig.

.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:04 uur

geplaatst: vandaag om 00:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.