menu

12 Rules for Life: An Antidote to Chaos - Jordan B. Peterson (2018)

Alternatieve titel: 12 Regels voor het Leven: Een Remedie tegen Chaos

mijn stem
3,59 (16)
16 stemmen

Engels
Waargebeurd / Ideeƫnliteratuur

448 pagina's
Eerste druk: Random House Canada, Toronto (Canada)

Wat zou iedereen in de wereld van vandaag moeten weten? Het antwoord van vooraanstaand psycholoog Jordan B. Peterson op deze moeilijke vraag is een unieke combinatie van zwaarbevochten waarheden uit oude tradities en verbazingwekkende openbaringen van het meest recente wetenschappelijke onderzoek. Dr. Peterson vertelt dat we jongens en meisjes die skateboarden met rust moeten laten, welk vreselijk lot mensen die te snel kritiek leveren te wachten staat, en waarom je altijd een kat die over straat loopt moet aaien. Wat kan het zenuwstelsel van de kreeft ons vertellen over rechtop staan (met de schouders naar achteren) en over succes in het leven? Waarom vereerden de oude Egyptenaars het vermogen om de hoogste goden te aanbidden? Welke verkeerde wegen slaan mensen in als ze afgunstig, arrogant en wraakzuchtig zijn? Dr. Peterson gaat vele kanten op, behandelt zaken als discipline, vrijheid, avontuur en verantwoordelijkheid, en destilleert wereldwijsheden in 12 praktische en diepgaande regels voor het leven.

zoeken in:
avatar van misterfool
3,5
Ik keek al enkele jaren naar de youtube-videos van Jordan B. Peterson, maar was nog niet toegekomen aan zijn boeken. Dit is een degelijke collectie essays rond 12 regels. Deze essays worden verdiept door verwijzingen naar (bijbelse) mythologie, filosofie en wetenschappelijk onderzoek. Hier en daar wordt het e.e.a. aangevuld met ondersteunende anekdotes o.a. uit zijn werk als klinisch psycholoog. Het zijn mijns inziens telkens steekhoudende, prettig leesbare betogen, hoewel ze duidelijk geschreven zijn voor een groot publiek. Desalniettemin vormt het een goede aanleiding om Carl Rogers en Jean Piaget op mijn denkbeeldige leeslijst te zetten voor wat verdere verdieping.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:28 uur

geplaatst: vandaag om 07:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.