menu

The Hotel on the Roof of the World - Alec le Sueur (1998)

Alternatieve titel: Een Hotel op het Dak van de Wereld

mijn stem
3,19 (8)
8 stemmen

Engels
Sociaal

283 pagina's
Eerste druk: Summersdale, Chichester (Verenigde Staten)

Een vliegenplaag tijdens een staatsbanket, de onverwachte bezorging van levende slangen, de overheersende aanwezigheid van yakvlees op het menu, de verboden Miss Tibet-verkiezing en de dood van een gast zijn slechts enkele van de problemen die Le Sueur als hotelmanager in het 'Fawlty Towers' van Lhasa tegenkomt. Le Sueur beschrijft naast zijn dagelijkse belevenissen de culturele achtergrond van Tibet en geeft een fascinerend beeld van een land dat vrijwel ondoordringbaar is voor de hedendaagse reiziger.

zoeken in:
avatar van thomzi50
2,0
Kan iemand me hier iets meer over vertellen?

avatar van C@rolien
2,5
Ik had zin om te lachen en deze werd me geadviseerd omdat het doorspekt zou zijn met humor. Het is een biografisch boek, waarin Alec le Sueur vertelt over de 5 jaar dat hij daar heeft gewerkt als salesmanager in het Holiday Inn Hotel in Lhasa, Tibet. Ik moet zeggen, Le Sueur kan inderdaad enorm geestig uit de hoek komen als hij zo beeldend zijn ervaringen en belevenissen beschrijft. Maar inhoudelijk vond ik het boek niet echt goed. Het is meer een samenbundeling van ervaringen, waar een duidelijke verhaallijn in ontbreekt. Ook vond ik de informatie over omgeving, monumenten, geschiedenis te overvloedig.

avatar van thomzi50
2,0
Eens met C@rolien, behalve dan dat het boek grappig is. Er valt wel een constante poging tot humor te bespeuren, maar lachen deed ik geen seconde. Wel kan Le Sueur zijn ervaringen luchtig en vlot neerpennen.
Helaas kan hij geen boek schrijven. Er is eigenlijk gewoon geen plot in deze 'roman', het is, zoals hierboven al wordt opgemerkt, een bundeling ervaringen - geen verhaal. Het had zo 100 bladzijdes minder lang kunnen zijn, of 100 blz. langer. Hou het op 2* omdat het soms wel lekker las, maar veel stelt het niet voor. Deed er ook ergerlijk lang over, was bij vlagen best zwoegen.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:16 uur

geplaatst: vandaag om 22:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.