menu

Open Ogen - Remco Campert (2018)

mijn stem
3,25 (4)
4 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch / Oorlog

42 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

De wereld kwam niet eerder zo hard binnen in de gedichten van Remco Campert. “Ik zag een jongetje zitten / verwezen op een stoeltje / bedekt met bloed”. Gevoelig voor de tijdgeest raapt de dichter de scherven van de wereld op en smelt ze om tot taal. Hij neemt de poëzie mee naar buiten, waar hij met ‘regels dikbuikig van woorden de oude foxtrot’ danst. Met een open blik bevraagt hij de poëzie, daagt haar uit, onderzoekt haar onbeholpenheid. Zo vernieuwt hij zichzelf. Zijn bevlogen gedichten roepen om vrijheid: ‘open die kooi voor het laatst en voorgoed’.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,0
Soms heel aardig (vooral als hij beeldend en rauw schrijft over aanslagen bijvoorbeeld) soms een beetje woordenbrei en geneuzel uit de kantlijn die mij minder doen. Dat soort poëzie zal me nooit echt gaan liggen, juist als het beeld wordt wel. En dat was hier ongeveer fifty fity. 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:15 uur

geplaatst: vandaag om 11:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.