menu

Elmet - Fiona Mozley (2017)

mijn stem
4,20 (5)
5 stemmen

Engels
Sociaal

272 pagina's
Eerste druk: JM Originals, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Daniel woont met zijn zus in het huis dat vader met zijn blote handen voor hen in het bos bouwde. Veilig en voor hen alleen. Vader bouwde dingen, jaagde en werkte met zijn handen. Soms verdween hij, gedwongen om hard werk te doen, maar voor Daniel en Cathy was hij een zachtaardige beschermer. Als de lokale landeigenaar voor de deur verschijnt wordt hun onzekere bestaan bedreigd. Vader en Cathy, beiden fel, sterk en onverzettelijk, trachten zichzelf en hun buren te beschermen en zetten een reeks gebeurtenissen in gang die alleen maar kunnen eindigen met geweld.

zoeken in:
avatar van Wickerman
4,0
Het duurde even voordat ik in dit dromerige verhaal kwam, maar op een gegeven moment neemt de vaart toe en ‘explodeert’ het verhaal. Mooie opbouw en interessante karakters. Het Engels is soms wel wat lastig te begrijpen vanwege het archaïsche taalgebruik door de schrijfster en de spreektaal van de karakters.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:34 uur

geplaatst: vandaag om 11:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.