menu

The Amber Bead - Jan Spiess (1961)

Alternatieve titel: Spionage in Escondido

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Spionage

185 pagina's
Eerste druk: Cassel & Co., Londen (Verenigd Koninkrijk)

De gemoedelijke, traag levende inwoners van Escondido, een eenzaam afgelegen dorp in de staat New Mexico, winden zich al lang niet meer op over het onregelmatige komen en gaan van een vreemdeling die zich John Coleman noemt. Zij zien zijn vliegtuig af en toe neerstrijken in hun bijna ontoegankelijk berggebied en vragen zich hoogstens af welke gasten hij nu weer mee brengt naar zijn meestal leegstaande huis. Maar diezelfde Coleman bezoekt Stephen Giles in Preston waar hij hoogleraar is. Giles houdt van een rustig bestaan zonder wilde avonturen en is van plan in de vakantie een reis naar Europa te maken. Maar Coleman haalt Giles over om die reis af te zeggen om met hem mee te gaan teneinde een vriend uit de problemen te halen.

zoeken in:
3,0
Nu enigszins gedateerd, maar voor die tijd een redelijk spionageverhaal met een vleugje romantiek. Over de schrijfster heb ik weinig kunnen terugvinden, behalve dat wat de achterkant van de Prisma pocket vermeldt dat ze in 1912 geboren werd in Santa Fé, New Mexico en dat ze een zeer productief schrijfster was die veel van haar verhalen in tijdschriften publiceerde.

avatar van gert_r
Cornelis schreef:
(...) in 1912 geboren werd in Santa Fé, New Mexico (...)
Dank je wel; het is genoteerd! Zelf kon ik hier op internet niets over vinden.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:08 uur

geplaatst: vandaag om 10:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.