menu

Felidae - Akif Pirinçci (1989)

Alternatieve titels: Felidae: Een Bloedstollende Kattencrime | Felidae I

mijn stem
4,50 (2)
2 stemmen

Duits
Detective / Natuur

262 pagina's
Eerste druk: Wilhelm Goldmann, München (Duitsland)

De kater Francis, een eigenwijs geval op fluwelen pootjes, is nieuw in de wijk. Als hij bij zijn eerste verkenningstocht een akelig behuisde soortgenoot treft, wordt hem duidelijk dat hier zijn intelligentie geboden is. Bij zijn onderzoek stuit hij op een geschiedenis van seriemoorden, religieuze sektes, computerfreaks en zeldzame katten...

zoeken in:
avatar van dallben
5,0
Felidae kwam ik op het spoor door de Animatiefilm die in de jaren '90 van het boek is gemaakt. Het schijnt toentertijd een echte bestseller te zijn geweest. De combinatie van antropomorfisme met detective-mystery spreekt mij bijzonder aan. De Turks-Duitse auteur Akif Pirinçci is er bijzonder goed in geslaagd om katten een stem te geven en Francis is een heel geloofwaardig katten-karakter die met humor, filosofische overpeinzingen en vooral veel kritiek ons het verhaal verteld.

Felidae is niet alleen een erg sterk moordmysterie en een goede spanningsopbouw. Het is ook een sterke aanklacht tegen dierenproeven en bezit duidelijk verwijzingen naar de Holocaust en de rassenleer.

Soms werden de grappige vergelijkingen net iets teveel en ik kan me voorstellen dat sommige mensen 'betweter' Francis soms een beetje moe zijn. Ik vond het echter een heerlijk boek om te lezen. Erg duister en melancholisch, maar toch ook met de nodige (cynische) humor en een buitengewoon sterk moraal.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:43 uur

geplaatst: vandaag om 05:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.