menu

Who Is Sylvia? - Terence Rattigan (1951)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Sociaal

104 pagina's
Eerste druk: Hamish Hamilton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Mark is zeventien jaar oud als hij Sylvia tijdens een tuinfeestje kust. Dat is in 1917. En die kus maakt zo’n onuitwisbare indruk op hem dat hij de rest van zijn leven naar haar op zoek blijft gaan, en naar meisjes die op haar lijken. Hij blijft dit doen alhoewel hij later getrouwd is en een opgroeiende zoon heeft. En zie daar uiteindelijk vindt hij in 1950 een gelijke, maar toch ook verschillende Sylvia.

zoeken in:
avatar van PeterW
PeterW (crew)
Was ist Sylvia?
Saget an...

Rattigan schetst in dit toneelstuk het gefrustreerde liefdesleven van zijn vader, maar mogelijk ook dat van hemzelf. Het stuk is in 1955 verfilmd door Harold French onder de titel "The Man Who Loved Redheads". Film is te vinden op Imbd. Ik wil die film nog gaan toevoegen op MovieMeter.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:31 uur

geplaatst: vandaag om 11:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.