menu

Kill Creek - Scott Thomas (2017)

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Engels
Griezel

432 pagina's
Eerste druk: Inkshares, Oakland (Verenigde Staten)

Aan het eind van een donkere landweg op het platteland van Kansas staat Finch House. Het staat al jaren leeg, verlaten en overwoekerd. Maar weldra zal de deur voor het eerst in decennia weer opengaan. Maar iets wacht daar, loerend in de schaduwen. Begerig de nieuwe gasten te ontmoeten... Als bestselling griezelauteur Sam McGarver uitgenodigd wordt de avond van Halloween door te brengen in een van de beruchtste spookhuizen van het land, neemt hij dat aarzelend aan. Hij is tenminste niet alleen: drie andere meesters van het macabere zullen zich bij hem voegen. Maar wat begint als een eenvoudige publiciteitsstunt, wordt al gauw een gevecht om te overleven. De entiteit die ze hebben doen ontwaken zal hen volgen, kwellen en dreigen hen onderdeel van de bloedige erfenis van Kill Creek te maken...

zoeken in:
avatar van PeterW
4,5
PeterW (crew)
Een van de vele spookhuisverhalen, maar wel een met een wat andere verhaallijn. Normaal gesproken gaan mensen een spookhuis binnen en beginnen de gruwelen daar. Hier echter niet. Er zijn wat verschijnselen, maar dat mag geen naam hebben. De echte horror gebeurt pas wanneer de gasten het huis verlaten hebben en lang en breed weer thuis zijn.

Vier auteurs van griezelverhalen in uiteenlopende stijlen en uiteenlopend karakter worden door een mediagigant onder valse voorwendselen naar een reeds lang verlaten vermeend spookhuis gelokt, om daar een interview te doen dat live via een sociale mediasite wordt uitgezonden, en zo de nodige kijkers moet trekken. Dit slaat aan en dus is de boze opzet gelukt. Eenmaal thuis gaan de schrijvers aan het werk aan een nieuwe roman, die zichzelf lijkt te schrijven. Maar tegen het eind loopt het vast, en geen van allen hebben een idee over hoe het verder moet. Daarnaast lijkt het alsof ze in de gaten gehouden worden, en dat geesten uit het verleden hen achtervolgen. Wanneer de ene auteur de andere gaat opzoeken, blijkt dat ze allemaal min of meer hetzelfde verhaal hebben geschreven, maar allemaal zijn blijven hangen op hetzelfde punt: wat zit er in de dichtgemetselde kamer op de tweede verdieping? Er zit niks anders op dan terug te keren naar het huis en die muur neer te halen.

Dit verhaal is gebaseerd op het principe dat een huis gewoon een huis is, maar wanneer er over gepraat wordt, ontstaan de spookverhalen vanzelf, en ontstaan de spoken ook vanzelf, en moeten die onderhouden worden door de verhalen door te vertellen.

Een geheel eigentijds gotisch spookverhaal met een knipoog naar de klassieke spookhuizen van Hill House, Hell House, Rose Red, Burnt Offerings en The Shining.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:51 uur

geplaatst: vandaag om 16:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.