menu

Blithe Spirit - Noël Coward (1941)

Alternatieve titels: Spotgeesten | Spotgeesten: Een Onwaarschijnlijke Farce in Drie Bedrijven | Blithe Spirit: An Improbable Farce in Three Acts

mijn stem
geen stemmen

Engels
Toneelstuk
Sociaal

95 pagina's
Eerste druk: Samuel French, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Schrijver Charles Condomine en zijn vrouw nodigen hun vrienden Dr. en Mrs. Bradman uit in hun Country House. Om de avond een speciaal tintje te geven hebben ze ook Madame Arcati uitgenodigd. Mevr. Arcati woont in de buurt en is bereid die avond op te treden als medium. Condomine verwacht hier weinig van, alleen wat onschuldig vermaak en wat materiaal voor zijn nieuwe boek misschien. Maar mevr. Arcati weet na het diner wel degelijk contact te leggen met gene zijde en zo de eerste vrouw van Condomine, die zeven jaar geleden overleden is, op te roepen. Maar dat stemt de huidige vrouw van Condomine allerminst vrolijk.

zoeken in:
Blithe Spirit was gedurende drie decennia in het Britse Theater de komedie die het langst geprolongeerd werd en het kreeg in 1942 de New York Drama Critics' Circle Award voor het beste buitenlandse toneelstuk.
Het stuk werd twee maal verfilmd in 1945 door David Lean en in 1956 als TV-film door Noël Coward zelf, (bron Imbd).

Gast
geplaatst: vandaag om 10:29 uur

geplaatst: vandaag om 10:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.