menu

Het Grote VOC Boek - Ron Guleij, Gerrit Knaap, Paul Brood, Jeroen Bos, Jan de Bruin, Peter Diebels, Thomas Dresscher, Ad Geerdink, Mara de Groot, Willem van Gulik, Adriaantje de Jong, Jelmer Krom, Joris Luyendijk, Ramsey Nasr, Nelleke Noordervliet, Erik Odegard, Arjan Poelwijk, Peter M. Potters, Tom Quist, Michiel Roscam Abbing, Suzanna Weeda, Bruno E.J.S. Werz en Leo Wevers (2017)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Historisch

208 pagina's
Eerste druk: WBooks, Zwolle (Nederland)

De Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) refereert aan een tijd van ontdekking. Handelsgeest, technologische ontwikkelingen op het gebied van navigatie en cartografie, welvaart - het zijn kwaliteiten die hoog gewaardeerd worden. De compagnie oefent nog steeds een grote aantrekkingskracht uit. Velen van onze voorouders voeren op de schepen van de VOC en bevolkten de vestigingen en factorijen in Azië. Maar de VOC heeft ook een donkere kant: van onderdrukking, uitbuiting en doodslag. Die kant mag niet vergeten worden. In Den Haag werd in 2017 de digitalisering van het archief van de VOC voltooid. De in totaal ruim 1.200 strekkende meter archief met miljoenen pagina's informatie, beschrijven de geschiedenis van tientallen landen in Azië en zuidelijke Afrika in de 17e en 18e eeuw. Nooit eerder werd zoveel beeldmateriaal uit het archief zoals bij 'Het grote VOC boek' gebruikt. De reis door dit boek is als die van een VOC-schip. Vertrekpunt is Nederland en vandaar gaat de tocht door het gehele VOC-octrooigebied. De honderden beelden geven een uitzicht op de wereld van toen. Aan deze rode draad zijn opmerkelijke persoonlijke verhalen geknoopt.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:05 uur

geplaatst: vandaag om 22:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.