menu

Pharaoh - Wilbur Smith (2016)

Alternatieve titels: Farao | Ancient Egypt #6

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Historisch / Avontuur

480 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

Farao Tamose is dodelijk gewond. De oude stad Luxor is omsingeld door de vijand, alles lijkt verloren. Taita bereidt zich voor op de laatste fatale zet van de vijand. De ex-slaaf, nu generaal van Tamose's legers, is altijd op zijn best wanneer alle hoop vervlogen lijkt te zijn. En dit is het meest wanhopige uur van Egypte. Met de tijdige komst van een oude bondgenoot wordt het tij gekeerd en het Egyptische leger hakt de zich terugtrekkende vijand in de pan. Maar na zijn triomfantelijke terugkeer naar Luxor wordt Taita gearresteerd en als verrader gebrandmerkt. Tamose is dood en een giftig nieuw tijdperk is begonnen. De nieuwe farao is opgestaan. Farao Utteric is jong, zwak en wreed en wordt bedreigd door de invloed van Taita in het paleis - vooral zijn vriendschap met de jongere en veel waardevollere broer van Utteric, Ramases. Door de gevangenschap van Taita wordt Ramases gedwongen om een keuze te maken: Taita helpen te ontsnappen en zijn broer verlaten, of zwijgen enUtteric's tirannie tolereren. Voor een goede man als Ramases is er geen keus. Taita moet vrij en Utteric moet worden gestopt...

zoeken in:
avatar van Rainbow
3,0
Ergens klopt er toch iets niet in het verhaal ofwel heb ik het verkeerd begrepen. Farao Tamose werd toch als jonge man vermoord door Naja in een eerder verhaal en hier sterft hij als een oude man.

avatar van Slainte_Mhath
3,5
Ook de omschrijving "Egyptian Series 5" lijkt me niet juist, dat is namelijk Desert God - Wilbur Smith Dit zou Egyptian Series 6 moeten zijn.
Dit is wél het 5e boek waar Taita de hoofdrol heeft. Het is maar hoe je het bekijkt.

avatar van Slainte_Mhath
3,5
Ik zie dat ik het boek zelf heb toegevoegd
Aanpassing ingestuurd.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:14 uur

geplaatst: vandaag om 11:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.