menu

Esio Trot - Roald Dahl (1989)

Alternatieve titel: IEORG IDUR

mijn stem
3,52 (62)
62 stemmen

Engels
Jeugdboek
Avontuur / Sociaal

80 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Dit verhaal gaat over de gepensioneerde meneer Hoppe, die al jaren verliefd is op zijn buurvrouw. Deze buurvrouw heeft maar één liefde namelijk haar schildpad Rudi, die ze zo vertroetelt dat meneer Hoppe er jaloers op wordt. Meneer Hoppe is een verlegen maar volhardende man en spaart koste noch moeite om de lieve en bezorgde buurvrouw voor zich te winnen. Maar of dit ook lukt…?

zoeken in:
avatar van Freud
3,5
Waarop slaat de originele titel hier eigenlijk? Ieorg Idur was het omgekeerde van Groei Rudi, maar dat is toch niet zo bij Esio Trot?

3,5
Dat vroeg ik me ook al af, moet je maar eens op http://en.wikipedia.org/wiki/Esio_Trot kijken. Het is wel een spoiler, maar het maakt de vertaling wel enigszins logisch.

avatar van Mug
3,5
Mug
De Nederlandse titel is een grotere 'spoiler' dan de Engelse titel. Esio Trot is omgekeerd Tortoise, dat 'landschildpad' betekent...

3,5
Ja dat is zeker waar, ik refereerde dan ook eerder naar het verhaaltje op wikipedia. Ik zat trouwens wel te denken of het uberhaubt geen spoiler is om te zeggen dat je het om moet keren, maar goed.

lezert
Nee hoor. Dat is geen spoiler. Het ligt heel erg voor de hand dat je het om moet keren, en de reden waarom blijft onbekend als je het boek niet kent (zoals ik).

avatar van Freud
3,5
Mug schreef:
Esio Trot is omgekeerd Tortoise, dat 'landschildpad' betekent...

Inderdaad, ik had de twee woorden niet gekoppeld. Los van elkaar betekent het niks, maar het woord tortoise ken ik natuurlijk wel .

avatar van aslan
3,5
met mooie tekeningen van Quentin Blake!

avatar van John Frusciante
3,5
Leuk verhaaltje ( Met prachtige tekening van Quentin Blake) dat ik in een kwartiertje uit had.

avatar van Dr Channard
3,5
Fijn verhaaltje. Is inderdaad meteen uit maar heb het wel met plezier gelezen. Altijd leuk als er een donker kantje in kinderverhalen zit (manipulatie). 3.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 09:10 uur

geplaatst: vandaag om 09:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.