menu

The Monk of Mokha - Dave Eggers (2018)

Alternatieve titel: De Monnik van Mokka

mijn stem
3,43 (14)
14 stemmen

Engels
Waargebeurd

272 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

Mokhtar Alkhanshali groeide op in San Francisco. Op 24-jarige leeftijd besluit hij zijn leven om te gooien en duikt in de rijke geschiedenis van mokka. Hij reist naar Jemen, bezoekt plantages, verzamelt monsters en probeert boeren te helpen. Alles gaat goed, tot in 2015 de burgeroorlog uitbreekt. De Amerikaanse ambassade sluit, Mokhtar wordt gevangengezet. 'De monnik van Mokka' is een waargebeurd verhaal over de reis van een Amerikaanse moslim die zijn dromen najaagt.

zoeken in:


4,5
Hoeveel gesprekken ik ondertussen al heb gehad over dit boek... Met een echt goeie kop koffie. Het drinken van koffie is nooit meer hetzelfde na dit boek, wees gewaarschuwd. Het is een zot verhaal, bijna ongeloofwaardig moest die kerel niet in het echt bestaan. Je kan hem volgen op instagram.
Niet enkel het verhaal, het boek geeft ook een inkijk in kolonisme, slavenhandel vroeger en nu. Ook leer je bij over Jemen, verrijkend.

avatar van Pleun
3,5
Ik heb dit boek toevallig afgelopen mei gelezen. Het is inderdaad een aangenaam boek. Een mooi levensverhaal van een sympathiek persoon, en je leert en passant wat bij over koffie. Inmiddels heb ik ook een koffiemachine aangeschaft, om koffie te kunnen maken met verse bonen.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:29 uur

geplaatst: vandaag om 11:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.