menu

Black Sabbath: Oerknal van de Metal - Robert Haagsma (2017)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Biografie

264 pagina's
Eerste druk: Verbum, Laren (Nederland)

Begin 2017 valt definitief het doek voor Black Sabbath. Een goed moment om de balans op te maken. Weinig bands kunnen claimen dat ze de popmuziek werkelijk veranderd hebben. Black Sabbath heeft zelfs een compleet nieuwe genre gecreëerd: metal. Sinds de vroege jaren zeventig is het de favoriete muziek van wereldwijd miljoenen headbangers. Het is voor velen zelfs een manier van leven. De band uit de Britse industriestad Birmingham inspireerde bovendien talloze bands om een gitaar om te hangen en de volumeknop ver open te draaien. De biografie is gebaseerd op de vele interviews die muziekjournalist Robert Haagsma de afgelopen 25 jaar had met de leden van de legendarische bezetting: Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler en Bill Ward. Ook anderen, zoals Ronnie James Dio en passant Ian Gillan van Deep Purple, komen aan het woord. Het is een verhaal over duizelingwekkende successen, maar schetst ook hoe vaak Black Sabbath ten prooi viel aan zelfdestructie. Het beschrijft de bizarre paradox: de drank, de drugs en de decadentie die zo haaks staan op de vaak uitgesproken religieuze teksten. 'Black Sabbath. Oerknal van de Metal' gaat vooral over een band die een indrukwekkende reeks albums uitbracht, succesvolle solocarrières lanceerde en telkens door nieuwe generaties metalfans ontdekt wordt.

zoeken in:
Er zouden te weinig foto's instaan, volgens een klantrecensie op Bol.com. Dat is voor de toelatingscriteria op BM alleen maar gunstig. Door de sterke plotomschrijving, die inhoudelijk veel over het boek verteld en geen opgesomd Wikipedia verhaaltje is, ben ik hier best benieuwd naar, mocht ik het eens in de boekhandel tegenkomen. Uitgever Verbum is vooral bekend om hun Holocaust-bibliotheek en Verbum Crime, wat later het zelfstandige De Crime Compagnie werd. Nu dus ook Nederlandse muziekbiografieën.

http://www.rockklassiekers.nl/

Gast
geplaatst: vandaag om 03:31 uur

geplaatst: vandaag om 03:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.