menu

The 14th Colony - Steve Berry (2016)

Alternatieve titels: De Veertiende Kolonie | Cotton Malone #11

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Thriller

464 pagina's
Eerste druk: Minotaur, New York (Verenigde Staten)

Door een onduidelijke wet over de presidentiële opvolging, zou een succesvolle aanslag op de verkozen president én vice-president voorafgaand aan de inauguratie tot niets minder dan een politieke chaos kunnen leiden. Enkele uren voor de inauguratie ontdekt de geheime dienst dat oud KGB-agent Aleksandr Zorin zwaar bewapend op weg is naar Washington D.C. Zorin is van plan die maas in de wet te benutten. Zorin wordt gesteund door een groep die zich de ‘Society of Cincinnati’ noemt. Die beweging had ooit tot doel Canada als veertiende kolonie aan de VS toe te voegen. Cotton Malone raakt verwikkeld in een race tegen de klok om niet alleen de verkozen president, maar ook het voortbestaan van de VS te beschermen.

zoeken in:
avatar van AOVV
3,5
Fijne historische thriller alweer van Steve Berry, die als geen ander een balans kan creëren tussen knisperende actie, een zweem van mysterie en boeiende historische details. De recurrente hoofdpersonages zijn ook zonder uitzondering intrigerend, vind ik, en net doordat ze blijven terugkomen krijg je een soort van vertrouwde herkenbaarheid. Berry weet zich ook ditmaal in een interessante periode uit de geschiedenis te gooien, en ook een aantal obscuurder geheimen op te vissen.

Ik merk dat ik een aantal delen van de Cotton Malone-reeks heb gemist, die moet ik maar 'ns inhalen. Leest weg als een trein, ideaal ter ontspanning!

3,5 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 13:11 uur

geplaatst: vandaag om 13:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.