menu

Mischehu laruz Ito - David Grossman (2000)

Alternatieve titel: De Stem van Tamar

mijn stem
4,30 (10)
10 stemmen

Hebreeuws (Ivriet)
Jeugdboek
Psychologisch

414 pagina's
Eerste druk: Hakibbutz Hameuchad, Tel Aviv (Israël)

Een hond sleurt een jongen mee door de drukke binnenstad van Jeruzalem. De jongen kent de hond niet, hij heeft alleen opdracht gekregen om het beest bij zijn rechtmatige eigenaar terug te brengen, al heeft hij geen idee wie dat is. De hond blijkt uiteindelijk van een mooie, lief maar stoer meisje te zijn. Dat meisje doet ondertussen verwoede pogingen om haar broer te redden die zich nogal in de nesten heeft gewerkt...

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
4,5
Ontzettend mooie tour door bohemien Israel en zijn vele markante personages. Het boek is niet bepaald realistisch, maar dat maakt hem juist prettig dromerig, bijna magisch-realistisch.

De kaft van de Nederlandse versie is trouwens veel mooier. Damn, wat is die kaft hier lelijk. Ik was er vermoedelijk straal aan voorbij gelopen als ik het in deze vorm in de schappen zag staan.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:28 uur

geplaatst: vandaag om 08:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.