Doughnut Economics: Seven Ways to Think Like a 21st-Century Economist - Kate Raworth (2017)

Alternatieve titel: Donuteconomie: In Zeven Stappen naar een Economie voor de 21e Eeuw

mijn stem
4,00
1 stem

Engels
Ideeƫnliteratuur

352 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

De economische wetenschap ligt in duigen. De financiële crises werd niet voorspeld, laat staan voorkomen. Achterhaalde economische theorieën hebben een wereld mogelijk gemaakt waarin nog steeds extreme armoede heerst, terwijl de allerrijksten elk jaar rijker worden. Economisch handelen tast de natuur zo sterk aan dat onze toekomst gevaar loopt. In 'Donuteconomie' laat econoom Kate Raworth zien hoe het mainstream economische denken ons op een dwaalweg heeft gezet. Ze tekent de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet. Dit alles resulteert in een alternatief en innovatief economisch model voor de 21e eeuw.

3 BERICHTEN
zoeken in:
avatar van eRCee
 
0
Dit is het helemaal natuurlijk, wat een leuke vrouw ook. Hier wordt het allemaal helder uitgelegd: Tegenlicht met Kate Raworth.

En als je er geen genoeg van kan krijgen (zoals ik), dan ook nog deze: De nieuwe Keynes in Buitenhof.

avatar van mjk87
 
0
"De financiële crises werd niet voorspeld", zo staat het ook op de achterflap. Misschien dat een docent Nederlands kan helpen, maar moet het niet 'werden' zijn in dezen?

Enfin, lijkt me wel boeiend. Iets voor onder de kerstboom.

avatar van Koerok
 
0
De crisis werd wel degelijk voorspeld, door Austrian Economists, alleen daar wordt nooit naar geluisterd: Peter Schiff was Right (2006-2007 Edition) - YouTube

Ik ben het wel helemaal met haar eens dat oneindige groei nergens voor nodig is. De grootte van de economie moet afhankelijke zijn van het algehele welzijn en een redelijke welvaart van mensen.

We hebben geen nieuwe Keynes nodig, maar een nieuwe Hayek.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.