menu

Zou Er Wifi in de Hemel Zijn? - Tim den Besten (2017)

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur / Waargebeurd

224 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

In 'Zou er wifi in de hemel zijn?' prijst en bekritiseert Tim den Besten met toetsenbord de zin en onzin van het leven anno nu. Stap aan boord van dit boek en ga door zijn columns, grapjes en gedichten mee op een tijdreis. Langs Kim Kardashian, superfoods, MSN, selfies en andere dingen die het leven rond het millennium de moeite waard hebben gemaakt. Je zal je ogen niet geloven!

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
3,0
Dit kan in tegenstelling tot Gedichten van de broer van Roos van Tim Hofman en ondanks de 2 kleurenfoto's op zowel de voor- als achterkaft (op de achterkaft de ogen open) wel mijn goedkeuring wegdragen. Ultrakorte verhaaltjes afgewisseld met eenvoudige rijmpjes/gedichten waarin vooral de draak wordt gestoken met het internettijdperk en de generatie van nu, zoals in de hitcolumn 'Quinoakutten' over vrouwen die verslaafd zijn aan superfoods. De column was een hit en werd door duizenden mensen gelezen. Het door Tim den Besten zelfbedachte woord 'quinoakut' prijkt nu in de Dikke van Dale. Persoonlijk vind ik de 'brandnetelkut' van Youp van 't Hek, de minder bekende onofficiële opvolger van de 'zweefteef', net iets grappiger.
Ook af en toe best scherp, zoals in Stop de Dieren: Dieren denken dat ze heel wat zijn maar dat is gebaseerd op helemaal niets. Wij maar allemaal dingen uitvinden en bedenken en een cultuur opbouwen en de wereld verder brengen; ondertussen zitten zij alleen maar toe te kijken hoe hun regenwoud wordt gekapt. Moeten wij weer oplossen zeker! En dan alle dieren die denken dat het leven draait om schattig doen in filmpjes. Maar als de camera uitgaat gaan ze gewoon weer ergens in een hoek poepen en slapen. Dieren zijn aandachtshoeren. Dat gemauw en geloei en geschreeuw de hele dag. Doen wij toch ook niet?

Of een kort grappig rijmpje getiteld:

Racisme

Pokka
Pokka
Pokka
Over duizend jaar
heeft iedereen de kleur
van mokka.

Het boek is opgedragen aan Justin Bieber.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:20 uur

geplaatst: vandaag om 13:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.