menu

Nanakorobi Yaoki - Naoki Higashida (2015)

Alternatieve titels: Zeven Keer Vallen, Acht Keer Opstaan: De Eigen Stem van een Jonge Man met Autisme | Fall Down 7 Times Get Up 8: A Young Man's Voice from the Silence of Autism | 七転び八起き

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Japans
Autobiografisch

219 pagina's
Eerste druk: Kadokawa, Tokio (Japan)

Naoki was nog maar dertien toen hij 'Waarom ik soms op en neer spring' schreef, een boek waarin hij laat zien hoe het voelt om autist te zijn. Nu maakt hij ons als vierentwintigjarige man deelgenoot van zijn gedachten en ervaringen en laat hij zien hoe hij dag in dag uit te kampen heeft met een ernstige vorm van autisme. In korte hoofdstukken laat Higashida zijn gedachten gaan over zijn schooltijd, het leven in zijn ouderlijk huis, de vreugden van het reizen, en zijn problemen met praten. Hij weet hoe vreemd zijn gedrag op anderen kan overkomen, en probeert daarom een beter begrip van autisme te bevorderen.

zoeken in:
avatar van Pythia
3,0
Ik weet alleen dat geen twee mensen met autisme hetzelfde zijn, verder reikt mijn kennis niet. Ik vind het wel heel interessant om te leren hoe Naoki Higashida de wereld ervaart, hoe hij omgaat met de problemen waar hij tegenaan loopt en de inspanning die hij levert om die problemen te proberen op te lossen.
David Mitchell heeft een rake inleiding geschreven waarin hij zich tot de ouders van autistische kinderen richt.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:45 uur

geplaatst: vandaag om 14:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.