menu

The Day of the Dead - Nicci Gerrard en Sean French (2018)

Alternatieve titels: De Dag van de Doden | Frieda Klein #8

mijn stem
3,85 (13)
13 stemmen

Engels
Thriller

384 pagina's
Eerste druk: Michael Joseph, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een op hol geslagen auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuurstapel, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer. Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt. Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw. Psychoanalytica Frieda Klein is namelijk ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand Dean Reeve uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven…

zoeken in:
avatar van psyche
4,0
psyche (crew)
Aan het eind van deze serie denk ik dat over tien jaar me niet zozeer de afzonderlijke politiezaken me uit deze serie zijn bijgebleven, wel de rode draad van in de meerdere delen, namelijk Frieda's strijd tegen de man die haar als obsessie heeft: Dean Reeve.
Hiernaast en bovenal de irritante trekjes van psychotherapeute Frieda Klein. Een ander personage in de serie, professor Hal Bradshaw, zogenaamd expert wat betreft haar innerlijk noemt de termen: narcisme, dramatisering, zelfbegoocheling.
Geen idee of het klopt, wel een mooie afsluiting van de hele serie. De andere opbouw van het verhaal vond ik verrassend.
Hèhè … Was wel even leuk in deze zonnige tijd.Tijd voor serieuzer werk

4,0
Ik heb deze boeken niet in serie gelezen. Af en toe een exemplaar uit de reeks en dus nu de afsluiting. En een waardige afsluiting. Goed plot dat fijn wegleest. De vrouwelijke student niet helemaal geloofwaardig. Dat zij zo.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:20 uur

geplaatst: vandaag om 22:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.