menu

Het Laatste Seizoen: Johan Cruijff bij Feyenoord - Arthur van den Boogaard (2019)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Sport

272 pagina's
Eerste druk: Thomas Rap, Amsterdam (Nederland)

Op zondag 13 mei 1984 speelde Johan Cruijff zijn laatste competitiewedstrijd ooit. Hij nam afscheid in een shirt van Feyenoord, waarmee hij in het seizoen 1983/84 de landstitel en de KNVB-beker won. Een seizoen eerder had de leiding van Ajax besloten dat hij moest vertrekken. Cruijff was niet langer welkom bij de club van zijn jeugd, waar zijn moeder kleedkamers had schoongemaakt, hijzelf grote successen had beleefd en waar zijn zoontje Jordi aanvoerder was van het eerste e-juniorenelftal. In 'Het laatste seizoen' wordt dit bewogen jaar gereconstrueerd. Over Cruijffs dominantie als voetballer, de rol van zijn entourage en de media, en het voortdurend zoeken naar oplossingen. Of hoe de beste Nederlandse voetballer ooit nog één keer liet zien wat het betekent om de speler Johan Cruijff te zijn.

zoeken in:
avatar van david bohm
3,0
Vlot leesbaar boek en ook wel interessant. De auteur heeft een soort fly on the wall methode gecombineerd met een alwetende verteller toegepast die wel werkt. Daardoor is het laatste seizoen en wat van de tijd ervoor knap gereconstrueerd.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:57 uur

geplaatst: vandaag om 14:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.