menu

Afgunst - Saskia Noort (2007)

mijn stem
2,41 (55)
55 stemmen

Nederlands
Thriller

96 pagina's
Eerste druk: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, Amsterdam (Nederland)

Bestsellerschrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Alles wat ze deed en waar ze voor stond was in zijn ogen minderwaardig. Zij op haar beurt aanbad hem. Toen Susan eindelijk uit zijn schaduw durfde te treden door hun relatie te verbreken, én net als hij te gaan schrijven, was hij ziedend van woede. Nu, na zoveel jaren, lijkt Ernst toe te slaan. Susan wordt door hem op gewelddadige wijze overmeesterd en ontvoerd - haar lot ligt volledig in zijn handen. Waarom precies nu? En hoever zal Ernst gaan? Uitgegeven ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek 207.

zoeken in:
2,0
Heel veel korte zinnen zodat het allemaal makkelijk wegleest. Erg bijzonder is het echter allemaal niet. Het is wachten op de climax, want tussen het begin en het einde gebeurt weinig interessants. De sfeer wordt nergens lekker duister, veel te zakelijk geschreven, personages die je koud laten. twee sterren.

avatar van psyche
3,0
psyche (crew)
Hando schreef:
Heel veel korte zinnen zodat het allemaal makkelijk wegleest. Erg bijzonder is het echter allemaal niet.


Hier ben ik het wel mee eens, en inderdaad, ik denk dat Noort het bijzonderder had kunnen maken. De personages blijven mij te oppervlakkig en daar waar er meer diepgang lijkt te komen, wordt deze later, met andere woorden min of meer herhaald.
Leuk voor op het strand, trein, als 'tussendoortje'.

avatar van thomzi50
1,5
Erg slecht boek. Totaal niet goed geschreven, er wordt niks van sfeer of spanning opgebouwd en er gebeurt eigenlijk ook weinig. Vond dit maar niks. Gelukkig was het zo kort. 1,5*

Ik kan het niet echt een echt boek noemen, maar het heeft me toch redelijk goed vermaakt op een regendagje zoals vandaag. Verder is het boek niet origineel en ook een beetje voorspelbaar.

Daarom 2,5..

avatar van Thomas83
2,5
Inderdaad geen echt goed boek, maar een onvoldoende gaat me wat ver. Heb me er best mee vermaakt nog. Het onderwerp is misschien wat te kort om in zo'n dun boekje te behandelen, maar af en toe nog best spannend en heftig allemaal.
Leuk boekje om eens een keertje te lezen, meer ook niet. En inderdaad vrij simpel taalgebruik. Maar zo leest het in elk geval prettig weg, dat vind ik nooit zo verkeerd.

avatar van Rius
2,5
Een 2,5 is in mijn optiek een onvoldoende hoor.

avatar van Thomas83
2,5
In die van mij niet. Voor mij staat dat niet voor een 5 maar voor het cijfer van een doorsnee boekje. Op die manier wordt het vijfsterrensysteem bij veel andere media ook toegepast, zoals in tv-gidsen als het over films gaat.

avatar van DetectiveLena
1,5
1,5*

Heb het in minder dan een uur uitgelezen. En daarnaast gewoon muziek op aardig volume. Af en toe spieken naar de televisie..

De korte zinnen bevielen me wel maar het verhaal boeide me totaal niet. Climax was bij toeval..
Doordat het misschien een graits boekje ging worden, dat ze het zo zonder enig nadenken uit de mouw schudde.

Saskia Noort stond op mijn verlanglijst bij Bol.com..
Nu dus niet meer.

avatar van mjk87
1,0
Niet spannend, niet boeiend, zonder sfeer: gewoon slecht. Een dertien-in-een-dozijnverhaal, en uitdieping van personages komt uit standaardsituaties (oude relatie, geheime liefde, etc.) en gaat niet verder dan de gemiddelde teletubbie-aflevering. Het leest bijzonder snel, maar is nergens bijzonder of mooi beschreven. Ook nergens is enige sfeer te vinden, of spanning. De climax die komt is ook niet heel groot, ook niet heel slecht, maar dan heb je al 85 oninteressante pagina's gehad, waardoor ook dit niet je kan verblijden. De enige reden dat dit geen 0,5* krijgt, is dat de ontvoerder in de climax tenminste niet een geheel ander blijkt te zijn dan het hele verhaal gehad, zoals zoveel andere thrillertjes, al was dit wel redelijk duidelijk naar voren gekomen tijdens het verhaal,

1,0
Wat een teleurstelling is dit boek. Uitgelezen omdat ik dat nu eenmaal doe, maar van begin tot eind niet geboeid. Enige wat enigszins goed uitgewerkt is is het personage van (de geestezieke moodlustige ex). Tegenvallertje! 1*

Alles wat Saskia Noort schrijft is gemaakt. Verder ik irriteer ik me mateloos aan die ingehouden seksuele fantasieen van haar, geuit in personages met zogenaamde 'klasse' en zogenaamde'sterke vrouwen'. Tis allemaal fake. Zeg dan gewoon gelijk dat je door een man van 1 meter 90 met grote handen achterwaarts geneukt wil worden. Alles aan Saskia Noort is nep en ze schrijft voor een Goois fakepubliek.

Aangezien ik uitga van de stelregel dat de schrijver is wat hij schrijft, en de boeken van Saskia Noort boordevol onsympathieke personages zitten, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat Noort zelf een onsympathiek naar mens is.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:55 uur

geplaatst: vandaag om 14:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.