menu

La Vie Devant Soi - Émile Ajar (1975)

Alternatieve titel: Een Heel Leven Voor Je

mijn stem
4,33 (6)
6 stemmen

Frans
Sociaal

269 pagina's
Eerste druk: Mercure de France, Parijs (Frankrijk)

Momo is een intelligente moslim van 14 jaar. Hij woont bij Madame Rosa, een oude jodin die kinderen van prostituées verzorgt. Het gaat niet goed met Rosa en Momo moet steeds meer voor de andere kinderen zorgen, ook begint hij door Parijs te zwerven, zo ontmoet hij Nadine, een jonge vrouw. Madame Rosa is ondertussen steeds zieker geworden, maar ze heeft nog wat kennissen die komen helpen, dan klopt een oudere zieke man aan bij madame Rosa, Momo doet open. De man stelt zich voor als Youssef Kadir. Hij is op zoek naar zijn zoon Mohammed die hij elf jaar geleden hier had achtergelaten, hij wil hem terug...

zoeken in:
avatar van ANDREO
4,5
Dit is schrijnend mooi!
Heel indringend geschreven, ook knap verfilmd!

4,0
moa
Een echte ontdekking.

Met een hoofdpersonage dat doet denken aan een vroegrijpe Holden Caulfield, een bijzondere vervang-moeder (wie zorgt nu juist voor wie?), een Senegalese ex-bokser die vrouw wil worden, en een hele reeks bizarre gebeurtenissen ("dit moet de eerste keer zijn dat een Arabier een Jood naar Israël stuurt") zul je weinig betere voorbeelden vinden van wat tragi-komisch precies inhoudt.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:26 uur

geplaatst: vandaag om 14:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.