menu

Henk: Het Levensverhaal van Henk Westbroek - Martin Groenewold (2017)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Nederlands
Biografie

328 pagina's
Eerste druk: Pharos, Beilen (Nederland)

Voor Henk Westbroek (Utrecht, 1952) is het woord 'duizendpoot' uitgevonden. De zanger van 'Het Goede Doel', schrijver van popklassiekers als 'België' (Is er leven op Pluto...?), 'Vriendschap' en de solohit 'Zelfs je naam is mooi', werkte als afgestudeerd socioloog bij het Nederlands Instituut voor Sociaal Seksuologisch Onderzoek, presenteerde jarenlang het populairste radioprogramma op 3fm (Denk aan Henk), stond aan de basis van de politieke partijen 'Leefbaar Utrecht' en 'Leefbaar Nederland' én werd door Pim Fortuyn gezien als diens ideale tweede man. Als uitbater van het Utrechtse rockcafé 'Stairway to Heaven' werd Westbroek bovendien één van de beroemdste horecaondernemers van Nederland.

zoeken in:
Bilal030
Grappig om te lezen. Als Utrechter heb ik altijd met interesse gekeken naar zijn tv programma op de regionale zender. En Het Goede Doel heeft geweldige muziek gemaakt. Hoewel ik het vaker oneens dan eens ben met Henk Westbroek, vind ik het een persoonlijkheid die mij altijd wel geboeid heeft. Dat heb ik ook met Johan Derksen. Kan niet goed benoemen wat ik leuk vind aan dit boek. Als je interesse hebt in hem of zijn muziek dan is het zeker vermakelijk om te lezen.

Heb vele uren doorgebracht in zijn Stairway to heaven, een jaar of 20 geleden. Was altijd onder de indruk van de gouden platen en gitaren die aan de muren hingen. Ook een jas van Kurt Cobain. Was dus allemaal van Henk Westbroek weet ik nu.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:16 uur

geplaatst: vandaag om 12:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.