Eat, Pray, Love - Elizabeth Gilbert (2006)

Alternatieve titel: Eten, Bidden, Beminnen

mijn stem
3,18
46 stemmen

Engels
Autobiografisch / Reis

352 pagina's
Eerste druk: Viking Adult, New York (Verenigde Staten)

Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een hoogopgeleide, ambitieuze westerse vrouw zich kan wensen: een aardige man, een heerlijk huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig en tevreden te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Er volgt een scheiding, een hevige depressie en een mislukte liefde. En dan besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze zegt haar baan op en reist een jaar lang alleen de wereld rond. Ze bezoekt drie landen om verschillende aspecten van zichzelf tegen het licht te houden: Italië, waar de kunst van het genieten wordt hooggehouden; India, dat een bron van devotie en meditatie vormt en Indonesië, waar Elizabeth de balans zoekt tussen wereldse genoegens en spirituele diepgang.

6 BERICHTEN 1 MENING
zoeken in:
avatar van Wenniie
5,0
0
geplaatst: 30 maart 2009, 12:03 uur [permalink]
Een geweldig boek!
zeker de moeite waard, en het kan je helpen als er een relatie stuk is gelopen.
een vrouw die naar zichzelf zoekt door middel van een reis. Zelf ben ik niet zo gelovig, maar zelfs dat gedeelte van het boek vond ik super

avatar van Jolienepientje
3,0
0
geplaatst: 26 april 2009, 17:14 uur [permalink]
Ik vond het boek bij vlagen leuk. Dat wil zeggen, ik vond het deel waarin ze in Italië verblijft leuk, het deel waarin ze in India verbleef niet leuk en het deel waarin ze in Indonesië verblijft matig. Ik geef het nog net een voldoende.

avatar van ~hanneke~~
3,5
0
geplaatst: 25 juli 2009, 15:43 uur [permalink]
Wordt verfilmd met Julia Roberts en Javier Bardem:

Eat, Pray, Love (2011) - imdb.com

avatar van 1966frank
0,5
0
geplaatst: 24 november 2009, 18:54 uur [permalink]
Ik vond het boek niet veel aan. komt langzaam op gang.
Zelf vond ik de schrijf stijl ook niet prettig. al met al een traag en saai boek.

2,5
0
geplaatst: 30 april 2010, 18:58 uur [permalink]
Ik vond het Italiaanse stuk leuk om te lezen en ook grappig, het stuk over India niet doorheen te komen saai en het stuk over Indonesië heerlijk herkenbaar, omdat ik ook als expat in Azië leef. Al met al kom ik uit op de helft... 2,5 ster dus.

3,0
0
geplaatst: 19 juni 2011, 13:21 uur [permalink]
Moeilijk om doorheen te komen, het mist vaart - spanning. Elizabeth Gilbert schrijft wel grappig, al ging haar humor me ook tegen staan. Het werd voorspelbaar "daar gaan we weer". Al met al een aardig boek. ik kan me voorstellen dat in dit geval de film eens meer aanspreekt dan het boek wat, voor mij, meestal het geval is.