menu

Joyride & Andere Spannende Verhalen - René Appel (2017)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Thriller

201 pagina's

In deze bundel zijn de allerbeste spannende verhalen van René Appel samengebracht. 'Boekenliefde' gaat over een ogenschijnlijk onbeduidende diefstal uit een kleine boekhandel. In 'Joyride' heeft een kort moment van jeugdige overmoed grote gevolgen. Het draait steeds om mensen die zich op een allesbepalend keerpunt in hun leven bevinden. Weten ze zichzelf te redden? Ten koste van wie of van wat?

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
3,5
De appe(l)tijtelijke cover van dit boekje viel me al direct op. Normaalgesproken zien Appels boeken er wat gewoontjes uit, dus ik was eigenlijk wel positief verrast. Benieuwd naar de illustrator las ik tot mijn verbazing dat de illustrator niemand minder is dan Magritte, en eigenlijk verwachtte ik zoiets wel, want het is simpelweg té goed. Het schilderij heet 'La Lectrice Soumise', uit 1928, en het bevindt zich in een privécollectie. Heel erg mooi. Niet geheel toevallig dat er voor dit schilderijtje is gekozen; de schrijver en de kunstenaar dragen immers dezelfde voornaam en niet te vergeten de beroemde appel van Magritte. De korte verhalen verschenen al eerder in verschillende tijdschriften (zo werd 'Joyride' vertaald voor 'Alfred Hitchcock's Mystery Magazine') en bundels als 'Doorgeladen' en 'Kwade Zaken'. Als ik het goed heb zijn er dus drie nieuwe verhalen aan toegevoegd, waaronder 'Boekenliefde', over de eigenaar van een boekenzaakje die vlak voor sluitingstijd een geheimzinnige vrouw in zijn winkel krijgt die er zonder af te rekenen met een boek vandoor gaat. Wel een leuk idee trouwens voor een nieuwe Appel-thriller: een man die een boekenzaak runt. De verhaallijnen zijn vrij eenvoudig, maar hebben wel vaak een onverwacht einde.

En bij deze zou ik de schrijver ook graag willen bedanken voor alle uren, dagen, weken en maanden leesplezier die ik aan zijn boeken heb beleefd. René, mocht je dit toevallig lezen: Bedankt, ouwe!

Gast
geplaatst: vandaag om 13:29 uur

geplaatst: vandaag om 13:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.