menu

To Live Forever - Jack Vance (1956)

Alternatieve titels: Het Eeuwige Leven | Clarges | Verzameld Werk #10

mijn stem
3,50 (8)
8 stemmen

Engels
Sciencefiction

185 pagina's
Eerste druk: Ballantine Books, New York (Verenigde Staten)

Door de medische wetenschap is onsterfelijkheid voor de mens mogelijk geworden. Om onsterfelijkheid te bereiken, moet de mens werken aan zijn "helling" om zo uiteindelijk Amaranth te worden, door een bijzonder bijdrage te leveren aan de maatschappij. Die fase wordt slechts door weinigen bereikt, de andere mensen worden bezocht door de doders, die zo het totale aantal bewoners van de aarde op peil houden. Gavin Waylock is zijn Amaranth-status kwijt geraakt. Om die status terug te krijgen is Waylock bereid veel op het spel te zetten.

zoeken in:
4,0
Eén van de betere werken van Vance, en behoort zeker tot de top van zijn vroege werk!

2,5
Weggelegd, omdat ik er maar moeizaam doorheen kwam. Het is het eerste boek dat ik van Vance lees, maar daarmee voorlopig ook wel de laatste. De auteur doet zijn stinkende best om met allerlei moeilijke of futuristische taal te komen, maar verzuimt om het verhaal levend te maken. Het is erg moeilijk om er beelden bij te bedenken en alle spanning wordt zelfs gemeden. Je komt er pas later achter wat er gebeurd is en potentieel spannende momenten vallen eigenlijk flink tegen. Het verhaal is verder niet onduidelijk als je er moeite insteekt. In grote lijnen heb je wel door wat er gebeurt, maar al vanaf de tiende pagina had ik het idee mijn tijd te verdoen met dit boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:34 uur

geplaatst: vandaag om 10:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.