menu

Dokter aan het Stuur: Undercover als Buschauffeur - Egmont Ruelens (2017)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Autobiografisch

240 pagina's
Eerste druk: Lannoo, Tielt (België)

Tijdens zijn opleiding tot huisarts krijgt Egmont Ruelens verschillende bus- en tramchauffeurs over de vloer met stressklachten en fysieke problemen. Ze flirten met een burn-out. Hij besluit een masterthesis te maken over de werkomstandigheden van bus- en tramchauffeurs in Antwerpen. Maar om de situatie écht te kunnen inschatten, gaat hij zelf een jaar aan de slag als buschauffeur. Incognito. Dit boek is zijn verhaal.

zoeken in:
avatar van Arkan
3,0
Het boek geeft zeker geen medische schets van alle medische problemen waar een buschauffeur mee te kampen krijgt.

Het is eerder gewoon het verhaal van de moeilijke werkomstandigheden van een buschauffeur. Niet alleen het onbegrip van de passagiers wordt aangekaart, maar in hoge mate de slechte staat van de bussen, de enorm wisselende uren, de slechte staat van de bussen.
Dat dit alles kan leiden tot een pak stress is niet zo moeilijk te verstaan.

Ik heb een enorm respect voor een dokter in opleiding die, na confrontatie met vele klachten, zich een jaar lang in het leven van zijn patiënten gaat verplaatsen.

Het boek op zich is dus zeker geen hoogstaande literatuur, en spannend is het ook helemaal niet.
Soms worden dingen met een kwinkslag beschreven, maar verder is het dus eigenlijk saaie lectuur.
Desalniettemin krijg je tijdens het lezen wel het gevoel dat het goed is dat je hiermee geconfronteerd wordt zodat je alvast veel meer begrip zult kunnen opbrengen voor een bus die te laat is, vol zit, of dergelijke meer. De chauffeurs verdienen respect.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:00 uur

geplaatst: vandaag om 23:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.