menu

Dagboek van een Getuige - Astrid Holleeder (2017)

mijn stem
3,04 (12)
12 stemmen

Nederlands
Waargebeurd

272 pagina's
Eerste druk: Lebowski, Amsterdam (Nederland)

Waar' Judas' het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat 'Dagboek van een getuige' over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: Voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: Voor Astrid zelf?' Dagboek van een getuige' geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets ‘normaal’ is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: Niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. 'Dagboek van een getuige' is een onthullend boek over hoe justitie met ‘gewone’ getuigen omgaat, en is het relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder.

zoeken in:
4,0
Minder groots en epic dan Judas, maar eigenlijk zijn de twee boeken nauwelijks vergelijkbaar. De één is een tragische familiegeschiedenis over een zus die ten onder gaat aan de psychologische oorlogsvoering van haar broer. Dagboek van een Getuige is een klein en intiem portret over twee zussen die te kampen hebben met een slecht functionerend getuigenprogramma en de dupe lijkt te worden van een falende overheid. Met liefde en vooral een heldere blik op de zaken om haar heen beschreven. Opnieuw een pageturner, zei het iets minder spectaculair dan Judas, maar daardoor gaat dit boek wel iets meer onder je huid zitten.

4*

Gast
geplaatst: vandaag om 06:48 uur

geplaatst: vandaag om 06:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.