menu

The Coven - Graham Masterton (2017)

Alternatieve titel: Beatrice Scarlet #2

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Detective

416 pagina's
Eerste druk: Head of Zeus, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Londen, 1758. Beatrice Scarlet is naar Londen teruggekeerd en heeft werk gevonden bij Maria Magdalena's Toevluchtsoord voor Gevallen Vrouwen. Beatrice houdt van het werk en haar vaardigheden als apothecaris zijn hard nodig. Het tehuis werkt samen met een netwerk van rijke fabriekseigenaren over heel Londen, waardoor hun protégé's vast werk vinden en kunnen hopen op rehabilitatie. Maar wanneer zeven meisjes die naar een fabriek in Clerkenwell verstuurd zijn verdwijnen, voelt Beatrice zich niet op haar gemak. Hun weldoener beweert dat ze heksen waren, geofferd aan Satan wegens hun demonische misdaden. Maar Beatrice is er zeker van dat er iets duisterders dan hekserij aan de gang is.

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Ik lijk de series van Masterton constant in omgekeerde volgorde te lezen, en zo heb ik Beatrice Scarlet #2 eerst gelezen, i.p.v. #1. Maakt verder niet uit, de verhalen staan op zichzelf, en de dingen die je niet wist worden vluchtig even vermeld zodat je toch weet waarop gedoeld werd. De veelzijdigheid van Graham Masterton blijkt weer uit dit boek. Vooral bekend van de vele griezelverhalen is hij de laatste tijd veel actief in detectiveverhalen, ondermeer met de Katie Maguire-serie. Beatrice Scarlet is ook een detective-serie (tot op heden twee), maar dan in een historische setting. We spreken over het Londen van de achttiende eeuw, en Masterton beschrijft de stad als iets waar je werkelijk niet zou willen zijn. Je kunt je door zijn beschrijvingen een bijna visueel beeld vormen van de smerige straten, het louche volk dat er rondloopt en de smerige praktijken die er in het geniep uitgevoerd worden.
De hoofdpersoon is Beatrice Scarlet, ook wel de weduwe Scarlet genoemd, die, nadat ze met haar echtgenoot naar Amerika was geëmigreerd, weer terugkeerde naar Londen, om daar in een opvanghuis voor gevallen vrouwen te gaan werken als begeleidster en apotheker. Ze gelooft in God en de duivel, maar aangezien ze een wetenschapper is, weet ze het kaf van het koren te scheiden, en als er meisjes uit een tabaksfabriek verdwijnen en de schuld bij de duivel gelegd wordt, laat ze zich niet het bos in sturen, en probeert ze te achterhalen wat er werkelijk gebeurd is. Dit tot groot ongenoegen van een aantal personen, die dan ook geen middel onbenut laten om te voorkomen dat ze de waarheid zal achterhalen.
Een aantal zaken heeft de lezer sneller door dan zij, en bepaalde dingen kwamen dan ook niet als een verrassing, maar dat mag de pret niet drukken. Zeer goed leesbaar, met de nodige spanning en, Masterton zou Masterton niet zijn, een aantal gruwelijke scènes. De einde is naar mijn mening een beetje afgerafeld, en zo blijven er wat losse eindjes liggen. Op zich niet zo heel erg, maar ik maak de dingen nou eenmaal graag af.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:09 uur

geplaatst: vandaag om 18:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.