menu

Het Huis Vol: Een Geschiedenis van het Naoorlogse Grote Gezin - Anita Terpstra (2018)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Waargebeurd / Historisch

272 pagina's
Eerste druk: Hollands Diep, Amsterdam (Nederland)

17 januari 1945, de geboortedatum van Martje, het oudste kind van Hendrik en Antje Borger. Na Martje zullen nog dertien kinderen volgen. Een van die veertien kinderen is de moeder van Anita Terpstra. Anita's vader komt uit een gezin van zeven kinderen en dat waren er hoogstwaarschijnlijk meer geweest als zijn moeder niet op jonge leeftijd was overleden. Haar leven lang is Anita gefascineerd door de jeugd van haar ouders. Hoe was het leven in dat grote gezin? Was het gezellig of kwamen ze aandacht tekort? En hoe werd het huishouden gerund zonder elektrische apparaten? Hoe werden alle monden gevoed, kinderen gekleed, de orde bewaakt, hoe ging het er op school aan toe, en wie lette er op wie? Maar vooral hoe heeft hun plek in dat grote gezin de levens van haar vader, moeder en ooms en tantes beïnvloed? 'Het huis vol' geeft een beeld van het grote gezin in het naoorlogse Nederland van de jaren vijftig tot diep in de jaren zeventig en verschaft inzicht in de emoties van de generaties die opgroeiden in grote gezinnen.

zoeken in:
avatar van Jason82
Ik ben zelf geboren in 1982, maar toch trekken dit soort boeken me altijd vanwege een fascinatie voor het vrij nabije verleden. En dan vooral met betrekking tot het alledaagse leven.

Gaat op de lijst ?

Gast
geplaatst: vandaag om 10:54 uur

geplaatst: vandaag om 10:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.