menu

Bas Nijhuis: Niet Zeiken, Voetballen! - Eddy van der Ley (2017)

mijn stem
2,97 (15)
15 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Sport

304 pagina's
Eerste druk: Voetbal Inside, Amsterdam (Nederland)

Hoe communiceren stervoetballers als Ronaldo, Zlatan en Suárez in het vuur van de strijd met de scheidsrechter? Wat gebeurt er allemaal rondom nationale en internationale topwedstrijden? Scheidsrechter Bas Nijhuis geeft een inkijk in de wereld van de arbitrage, verpakt in informatieve en vaak humoristische anekdotes. Zijn opvallende stijl van arbitreren, de snoeiharde kritiek, zijn buitenlandse avonturen: De flamboyante Nijhuis vertelt erover met respect, humor en zelfspot.

zoeken in:
avatar van Jason82
3,0
Een boek vol kleine anekdotes van een man die genoeg zelfspot heeft om hem zijn ijdelheid te vergeven. Af en toe pakte ik het boek erbij om 1 a 2 hoofdstukken te lezen. De leukste anekdotes vond ik die over zijn kleine contact momenten met de echte toppers. Dan merk je dus dat het eigenlijk heel normale gasten zijn, die tijdens de belangrijkste wedstrijden gerust even over het bouwen van een huis of een mooie regio in pakweg Duitsland kunnen praten. Prima vermaakt dus met dit boek, mede door het af en toe wegleggen ervan ?

glimmerman270
Heerlijk boek vol met droge voetbalhumor. Dat blijft mijns inziens toch ècht wel een van de leukste soorten humor. De conversaties met de wereldberoemde spelers waren ook bijzonder grappig.

avatar van boekaap
4,0
Ideale toiletliteratuur voor elke voetballiefhebber.

Deze ontspannen verhalenbundel over het dagelijkse bestaan van voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis is een bonte aaneenschakeling van anekdotes en vooral veel relativerende humor. Nijhuis vertelt eerlijk en openhartig en voor de lezer is dat een verademing. De voetbalwereld kan in mijn beleving wel wat relativering gebruiken en Bas Nijhuis laat met dit boek zien dat scheidsrechters en zelfs voetballers redelijk normale mensen zijn.

Lezers die een hekel hebben aan Nijhuis zullen, dat na het lezen van dit boek, nog steeds hebben en zijn fans hebben een leuke leeservaring te pakken.

Eerlijkheidshalve moet gezegd dat niet alles even interessant is, maar door de vlotte schrijfstijl is dat nergens storend. Pakweg de eerste 100 pagina's waarin Nijhuis verteld over zijn ervaringen tijdens voetbalwedstrijden zijn hilarisch en best bijzonder. Daarnaast vond ik zijn opmars en motivatie om scheidsrechter te worden erg leuk om te lezen. Het gedeelte over het wel en wee van het vak als scheidsrechter vond ik een stuk minder interessant maar het laat wel zien dat Nijhuis een vakman is die keihard moet werken om te kunnen blijven presteren.

Tegen het einde krijgt het boek een flinke opleving als Nijhuis kortstondig stil staat bij zijn leven naast het voetbal. Vooral zijn liefde voor dieren vond ik verassend en de verhalen daarover waren humoristisch maar ook hartverwarmend.

Heerlijk tussendoortje dat elke voetballiefhebber zichzelf moet gunnen.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:24 uur

geplaatst: vandaag om 21:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.