menu

El Laberinto de los Espíritus - Carlos Ruiz Zafón (2016)

Alternatieve titels: Het Labyrint der Geesten | El Cementerio de los Libros Olvidados 4 | Het Kerkhof der Vergeten Boeken 4

mijn stem
3,90 (25)
25 stemmen

Spaans
Historisch

848 pagina's
Eerste druk: Planeta, Barcelona (Spanje)

Spanje in de late jaren '50: Een opdracht van de geheime dienst brengt de eigenzinnige Alicia Gris van Madrid terug naar haar geboortestad Barcelona. Zij moet de plotselinge verdwijning van minister Mauricio Valls ophelderen, wiens duistere geschiedenis hem in lijkt te halen. Hij heeft een geheimzinnig boek uit de reeks Het kerkhof der Vergeten Boeken in zijn bezit, dat Alicia pijnlijk aan haar eigen lot herinnert. Het voert haar naar de boekhandel Sempere & Zoon, in het hart van Barcelona. Maar de antwoorden die Alicia daar vindt, brengen niet alleen haar eigen leven in gevaar, maar ook dat van de mensen die haar dierbaar zijn.

zoeken in:
avatar van liv2
Finale van het vierluik 'Het Kerkhof der Vergeten Boeken'


avatar van RoyDeSmet
2,0
Voor het grootste gedeelte van dit boek, wist het verhaal me niet te pakken zoals de vorige drie delen wel konden. Deels omdat het voor een groot deel focust op andere personages dan de vertrouwde Sempere familie, maar vooral omdat het héél lang duurt voordat het Kerkhof der Vergeten Boeken eindelijk eens wordt geïntroduceerd.

De vorige delen heb ik achter elkaar gelezen, en al een tijdje terug. Daarom vond ik het nu lastig om weer in het verhaal te komen. De eerste pakweg 500 bladzijden heb ik echt met tegenzin gelezen. Pas de laatste 200 bladzijdes voor 'Het Boek van Julian' kwam ik er eindelijk een beetje in. Tegelijkertijd vond ik dat dit boek zonder dat 'Boek van Julian' kon, maar het het ook nodig had. Het laat de laatste puzzelstukjes op zijn plaats vallen, maar voelt ook aan als een academische verantwoording van de auteur.

Nu vond ik nog meer dan in het allereerste hoofdstuk van het eerste boek dat Carlos Ruiz Zafón té veel probeert de stijl en het taalgebruik van Gabriel García Márquez te imiteren. Ook zoals hij de hele Sempere-stamboom op Honderd Jaar Eenzaamheid-achtige wijze afsluit.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:27 uur

geplaatst: vandaag om 16:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.