menu

A Court of Wings and Ruin - Sarah J. Maas (2017)

Alternatieve titels: Hof van Vleugels en Verwoesting | A Court of Thorns and Roses #3

mijn stem
4,25 (4)
4 stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy

720 pagina's
Eerste druk: Bloomsbury USA Childrens, New York (Verenigde Staten)

Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

zoeken in:
5,0
Sarah J. Maas is het brein en talent achter vele Young Adult/Fantasy-series. Naast de Acotar-serie schreef ze ook de Glazen troon-serie. Beide kennen wereldwijd een miljoenenpubliek. Eerder mocht ik Hof van Doorns & Rozen en Hof van Mist & Woede lezen. Nu was het 3e (en slotdeel) aan de beurt.

Hof van Vleugels & Verwoesting gaat verder waar het 2e boek eindigde. Feyre keert terug naar het Lentehof. Ze verblijft er met als doel om informatie te kunnen ontfutselen van Tamlin én van de koning. Ze moest hierbij undercover zien te blijven met haar werkelijke gevoelens. Ze wil Tamlin misleiden maar speelt hiermee een gevaarlijk spelletje want niet iedereen gelooft haar even gemakkelijk. De oorlog breekt uit waarbij Feyre voor moeilijke keuzes komt te staan. Wie is te vertrouwen en wie niet? Wie is bondgenoot en wie niet?

Whaah, wat is dit boek toch superrrr geweldig! Mijn enthousiasme stijgt per boek dat ik lees! Het voelt zo zalig om een serie te kunnen lezen die aan al je verwachtingen voldoet, die je omver blaast en jou meteen heimwee geeft na het lezen van de laatste pagina’s.

De schrijfstijl is zoals gekend aangenaam. Vlot leesbaar en je word meteen in het verhaal gezogen. De spanning is steeds aanwezig. Gevoelsmatig voelt dit boek zo intens aan. Het ene moment ben je luidop aan het lachen, het andere moment stromen de tranen van je wangen. Je wordt mee verliefd en bent gebroken door heftige gebeurtenissen (die dan de hele dag door je hoofd blijven spoken). De personages lijken echte vrienden te worden en deze zijn zo gelaagd uitgewerkt. Niets is wat het lijkt. Goed wordt slecht, slecht wordt goed, … Er zijn zoveel onverwachte wendingen in het verhaal zodat je jezelf echt geen seconde verveelt.

Gelukkig zijn er nog veel Sarah J. Maas-boeken die op mij liggen wachten! Voorlopig kan ik nog niet zonder!

Gast
geplaatst: vandaag om 03:37 uur

geplaatst: vandaag om 03:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.