menu

De Geisha - Theo Kars (1972)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Nederlands
Erotisch

220 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

De Geisha is een erotische roman over een sensueel meisje met een groot hart dat haar minnaar met haar zusje wil delen. Het is een verhaal over jaloezie, ontrouw, vriendschap tussen vrouwen en eerlijkheid.

zoeken in:
3,0
De erotiek speelt een erg grote rol in dit boekje. Met name de hoofdpersoon Allard Koch laat ongemakkelijke gevoelens achter bij de (argeloze) lezer. Hij is een ongeveer 26jarige student en doet tijdens het verhaal geen enkele poging om nog iets van zijn studievak in zich op te nemen. Hij toont zich een egoïst met een seksueel begaan sausje. Met zijn vorige vriendin Hella die hem zo'n vier jaar financieel onderhield, maakte hij het uit want ze was jaloers op zijn escapades met andere vrouwen. En werken voor zijn geld wil hij niet. Wat hij wel wil is een nieuwe vriendin die hij vindt in de mooie negentienjarige Anna. Nadat hun relatie vorm gekregen heeft en Anna bij hem is introkken en voor wat inkomen gaat zorgen, oppert Anna dat hij haar zestienjarige zusje seksueel gaat instrueren. Goed voor haar zusje Tanja en Anna zal niet jaloers worden. Je krijgt er dan een erg vervelend gevoel bij omdat Allard veilig vrijen niet erg nodig vindt, want hij houdt niet van een condoom bij het vrijen. Het boek doet in zijn inhoud enigszins denken aan 'liaisons dangereuses' waar jongeren ook amoreel bezig zijn maar meer dan hier als een met opzet 'verdorven spel'.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:30 uur

geplaatst: vandaag om 06:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.