menu

According to the Evidence - Henry Cecil (1954)

Alternatieve titel: Bij Gebrek aan Bewijs

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Sociaal

224 pagina's
Eerste druk: Chapman and Hall, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Gilbert Essex staat terecht voor moord, maar kan niet veroordeeld worden wegens gebrek aan bewijs. En dat betekent dat hij meer moorden kan plegen op jonge vrouwen. Alec Morland staat nu terecht wegens moord. Hij probeerde het tekortschieten van het politiewerk en de ineffectiviteit van de rechtspraak recht te zetten en heeft daarom afgerekend met Exxex, maar hij moest daarvoor zelf in ernstige mate de wet overtreden. Is er nu voldoende bewijs om hem veroordeeld te krijgen ook al is hij in moreel opzicht een zege voor de maatschappij geweest?

zoeken in:
3,5
Tja, je moet hiervan houden. Het Engelse rechtssysteem met juryrechtspraak en de verwikkelingen met een openbare aanklager en een verdediger. Het verhaal wordt vrij volledig verteld. Dat sprak bij de eerste uitgave ongetwijfeld meer aan dan nu. Wel grappige sfeertekeningen en bij tijd en wijle "over the top" met een jurylid dat aan het eind toegeeft wegens doofheid maar weinig van de gebeurtenissen ter zitting te hebben kunnen volgen. Dat is echt niet reëel, denk ik en hoop ik. Ik denk dat lezers van nu niet hoger zullen geven dan ***, maar goed van mij een ietsje hogere beoordeling.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:53 uur

geplaatst: vandaag om 17:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.