menu

Ondijk/Punt - Barry Smit (2017)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch / Sociaal

237 pagina's
Eerste druk: Lebowski, Amsterdam (Nederland)

Ooit was het dorpje Ondijk een spirituele plek met een levendige kerkgemeenschap. Een eeuw later wordt het bevolkt door mensen die het begrip 'deugd' al lang achter zich hebben gelaten. In 'Punt' zoekt een ex-crimineel een nieuw leven in een leeg bos in Frankrijk. Zijn verleden laat zich echter niet zomaar afschudden. In de dubbelroman 'Ondijk/Punt' staat één vraag centraal: kun je degene die je was ooit écht achter je laten?

zoeken in:
avatar van eRCee
2,5
Mijn mening:

Recensie Literair Nederland

Ik heb de kracht niet om hier nog een separaat stukje te plaatsen, maar voor de luie lezer de slotalinea, die de essentie wel vat:

"Uiteindelijk ontstaat de indruk dat de verhalen en de wijze waarop ze geschreven zijn beter passen bij een script dan bij een roman. De gedetailleerde beschrijvingen vallen eenvoudig te vertalen naar beeld, waarbij spanning kan worden gecreëerd door het toevoegen van muziek en geluid. Voor de romanlezer is het echter doorploeteren totdat de schrijver zover is om zijn kaarten op tafel te gooien. Die kaarten zijn op zich in orde, maar kunnen niet met terugwerkende kracht de vonk steken in de leeservaring."

Gast
geplaatst: vandaag om 05:37 uur

geplaatst: vandaag om 05:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.