menu

Ogen van Tijgers - Tonke Dragt (1982)

mijn stem
3,93 (35)
35 stemmen

Nederlands
Toekomst / Psychologisch

341 pagina's
Eerste druk: Leopold, Den Haag (Nederland)

Jock Martijn is ontslagen als planeetonderzoeker op Venus. Nu is hij kunstschilder op de Aarde en voelt zich een gevangene. De Aarde is één grote stad, getemd door techniek. De tijgers zijn uitgestorven... Toch heeft de rebelse jongen Bart Doran een ongeluk veroorzaakt op Route Z. Was het werkelijk een verwilderde kat waarvoor hij remde, en geen robot? Jock Martijn ziet overal ogen - ook de onzichtbare van machthebbers die hem bespieden. Dan komt zijn vroegere collega Edu Jansen terug van Venus, met belangrijk nieuws over die geheimzinnige zusterplaneet.

zoeken in:
Louis2703
Zo'n mooi boek dit, ik heb het 5x gelezen en ik denk dat ik het nog een keer lees. Dat is nodig om echt alles te gaan begrijpen want alles zit complex in elkaar.

avatar van Anatolia
4,0
Pure anarchisme wat hier wordt verkondigd

Louis2703
Anarchisme, dat woord ken ik... maar ik weet weer niet wat het betekent... Moeilijke woorden topic openen?

Sander2
an·ar·chis·me (het ~)
1 leer die alle staatsgezag afwijst

Louis2703
Wist ik wel...

nicolas
Ideologie waarbij men geen macht en gezag wil, geen privébezit, godsdienst,... Zo heb ik het althans geleerd (voor meer informatie: Proudhon, Kropotkin waren anarchisten )

nicolas
Voor welke leeftijdscategorie is dit?

Louis2703
15 jaar en ouder ongeveer denk ik... jonger snap je er niet veel van..

4,0
Wel hoor, ik heb dit op mijn 13e voor school gelezen, en ik snapte het gewoon.

avatar van Morgana
5,0
Ik heb het op mijn 10e gelezen.

Ik las ook een keer ergens dat het niet de bedoeling van de schrijfster was dat er een leeftijdscategorie aan zou worden gehangen, omdat iedereen die het aan kan het kan lezen. Daar ben ik het wel mee eens.

avatar van dallben
4,5
Geweldig en mooi boek!

Heel erg aangrijpend en dramatisch. Totaal andere stijl dan de andere boeken van Tonke Dragt.
Deze Drama/Sceince-fiction kan ik heel erg waarderen. De stijl slaat wel erg om in het boek.

Het begint allemaal erg rustig in een toekomstige wereld; het leventje van een normaal mens. Dan komt er een beetje drama bij; door middel van relaties en verhouding en. Maar dan word het ineens veel chaotischer en slaat de stijl om als er telepathie aan te pas komt.

Heel erg mooi geschreven. Leest lekker vlot en is aardig spannend. Je kan je ook erg goed inleven in het verhaal.

Erg mooi Boek!

avatar van Lalage
3,0
Dit is het vervolg op het prachtige Torenhoog en Mijlen Breed.

Dit boek speelt zich helemaal af op de aarde, in de vreemde wereld die in het eerste boek al zo goed beschreven is. Het is een toekomstbeeld uit het verleden, met technische snufjes zoals rolstoepen en visifoons. Inmiddels heeft de realiteit zich ontwikkeld op een manier die niemand had kunnen voorspellen. Daarom besluit ik om dit als een fantasiewereld te beschouwen die een beetje op de onze lijkt en niet als een reëel toekomstscenario.

Er zit weinig vaart in en toch blijf ik doorlezen. Tonke Dragt schrijft fijn, maar dit boek spreekt me minder aan dan het vorige. Ik houd toch meer van reisverhalen dan van detectives.

Ogen van tijgers – Tonke Dragt | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 13:36 uur

geplaatst: vandaag om 13:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.