menu

In the Shadow of the Banyan - Vaddey Ratner (2012)

Alternatieve titel: In de Schaduw van de Banyan

mijn stem
geen stemmen

Engels
Oorlog

336 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Raami is zeven jaar als de oorlog uitbreekt en zij met haar familie gedwongen wordt Phnom-Penh te verlaten en naar het platteland te gaan. Omdat ze verwant zijn aan het koningshuis, lopen ze gevaar. De Rode Khmer vermoordt stelselmatig alle mensen met bezittingen en een opleiding. Op het platteland ruilt Raami gouden kettingen voor rijst en moet ze verbergen dat ze kan lezen en schrijven. Als de Rode Khmer ontdekt dat je geen analfabeet bent, kan het je dood zijn. Terwijl ze honger lijdt en veel van haar familieleden verliest, houdt Raami zich staande dankzij de schoonheid van poëzie en de mythologische verhalen van haar vader.

zoeken in:
avatar van Lalage
Het is een verschrikkelijke geschiedenis, maar zo ontzettend goed beschreven.

Leesreis om de wereld: Cambodja | Lalagè leest - lalageleest.nl

Erg realistisch beschreven boek, maar daarom komt het ook wel binnen. De omstandigheden in Cambodja werden geleidelijk steeds erger en dat is iets wat ik heel goed vond overkomen in dit boek. Het laatste kwart van het boek kwam alles hard binnen. De schrijfstijl van het boek is erg mooi en ik vond het ook mooi hoe de hoofdpersoon ondanks alle narigheid telkens de mooie dingen om zich heen bleef zien. Het is wel een heftig boek, dat was de realiteit immers helaas ook, en het is dus niet zomaar even een boek voor 'tussendoor'.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:01 uur

geplaatst: vandaag om 16:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.