menu

Uit het Leven van Dik Trom - C. Joh. Kieviet (1891)

mijn stem
3,29 (35)
35 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Humoristisch

161 pagina's
Eerste druk: Kluitman, Alkmaar (Nederland)

Al vanaf zijn vroege kinderjaren beleeft Dik het ene avontuur na het andere, zoals die keer dat hij in de wastobbe van zijn moeder in het kanaal uit varen gaat. Later trekt hij er vaak met zijn vrienden Piet van Dril en Jan Vos op uit. De ene keer nemen ze de driftige veldwachter Flipsen in de maling, dan weer zien ze een boomgaard waar zoveel lekkere dingen hangen dat niemand een paar appels of peren zal missen. Vaak hoort Diks vader pas als hij weer thuiskomt van zijn werk, wat zijn zoontje die dag allemaal heeft uitgehaald. Hoofdschuddend hoort hij de verhalen van zijn vrouw aan, maar op elk avontuur van Dik reageert hij met: "Griet, 't is een bijzonder kind, en dat is-ie!"

zoeken in:
avatar van stefan dias
haha, die cover. Dat is lang geleden. 35 jaar of zo. Hier kan ik dan met de beste wil van de wereld ook niet meer op stemmen.

3,5
Dit boek heb ik al heel jong gelezen en in enkele keren uit gelezen en er me enorm in genesteld en mee gelachen. Het heeft me mee gevormd als fervent lezer.
Bedankt Mr. Kievit.
P.S.: ben dan ook nog vogelkijker geworden

Gast
geplaatst: vandaag om 08:34 uur

geplaatst: vandaag om 08:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.