menu

Conversations with Friends - Sally Rooney (2017)

Alternatieve titel: Gesprekken met Vrienden

mijn stem
3,52 (23)
23 stemmen

Engels
Psychologisch

304 pagina's
Eerste druk: Faber & Faber, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Frances is 21 jaar oud, koel en observerend. Ze studeert en doet samen met haar beste vriendin Bobbi aan poetryslams in Dublin, waar ze gespot worden door journalist Melissa. Frances raakt tegen wil en dank onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur. Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep. Dan probeert ze iets radicaals: van moment tot moment leven.

zoeken in:

avatar van thomzi50
3,0
Tja, wel een sfeervol boek, verslavend op een bepaalde manier ook wel, maar het is allemaal geschreven in zo'n droge, niksige stijl - een stroeve vertaling ook - dat ik bij al die lof, ook buiten Nederland, wel denk: goh, vindt men het zo belangrijk dat de 'tijdsgeest' o.i.d. wordt gevangen, is dat zo veel belangrijker dan dat er af en toe een werkelijk mooie zin in een roman staat? Erg fraaie (en filmische) slotscène overigens, dat wel.

avatar van Wickerman
4,0
Inderdaad verslavend en interessanter dan haar tweede boek. Mooi verhaal van een zoekende jonge vrouw.

avatar van mjk87
3,5
Dit debuut vond ik net wat minder dan Rooney's tweede boek. Ze is ook hier goed in de psyche van een meisje en weet gevoelens heel goed te beschrijven en blijft sterk in dialoog. Zowel verliefdheden als ruzies zijn zeer geloofwaardig, en seks wordt haast achteloos beschreven zoals je het zelden ziet. Maar het duurde even voor ik er hier in kwam, daarvoor vond ik de personages net wat minder interessant. Het verhaal draait ook rond een groepje dat net te gemaakt aanvoelt voor een boek. Maar verder wel fijn leesvoer. 3,5*.

avatar van predator
4,0
Minder dan Normale Mensen wat mij betreft, waar ik veel meer binding had met de hoofdpersonen. Maar er zitten wel weer sterke stukken tussen (de komst van de gast) en het einde is fraai gedaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:10 uur

geplaatst: vandaag om 06:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.