menu

The Doom That Came to Sarnath - H.P. Lovecraft (1920)

Alternatieve titel: De Verdoemenis Die over Sarnath Kwam

mijn stem
3,08 (6)
6 stemmen

Engels
Fantasy / Griezel

15 pagina's
Eerste druk: The Scot (periodiek), Edinburgh (Verenigd Koninkrijk)

Meer dan 10.000 jaar geleden koloniseerden een herdersvolk de oevers van de rivier Ai, in een land genaamd Mnar, en vormden de steden Thraa, Ilarnek en Kadatheron. Aangezien ze meer land wilden hebben migreerde een groep van dit geharde volk naar de oevers van een groot meer in het hart van Mnar, en stichtte de stad Sarnath. Maar de kolonisten waren niet alleen. Aan de andere kant van het meer lag de grijs stenen stad Ib, die bevolkt werd door een vreemd ras dat van de maan kwam. Deze wezens aanbaden een vreemde god genaamd Bokrug, de Grote Waterhagedis. Het was merendeels vanwege hun fysieke vorm dat de mensen van Sarnath hen verachtten. De burgers van Sarnath vermoordden alle wezen in Ib, vernietigden de stad en namen hun afgodsbeeld mee als trofee en plaatsten het in Sarnaths hoofdtempel. De volgende nacht verdween het beeld onder mysterieuze omstandigheden, en Taran-Ish, de hogepriester van Sarnath, werd vermoord gevonden. Voordat hij stierf had hij een enkel woord in het lege altaar gekrast: Doem...

zoeken in:
avatar van Spoelworm
4,0
Toch een van de mooiste, nee niet mooiste,vermakelijkste van de ,zij het korte verhalen van Lovecraft.

Ik heb de boeken van Lovecraft alle zo vele ontelbare keren gelezen, en ik zie bar weinig recensies hier van de beste man. Misschien als ik tijd heb zal ik eens wat recensies proberen te schrijven.

Ik hou hem even op 3,5 sterren. (Dit ging de eerste keer niet goed haha ik heb te dikke vingers hij gaf meteen de volle 5)

avatar van HALVE TAMME.
3,5
Nou! De tweede keer ook niet hoor??

Gast
geplaatst: vandaag om 15:07 uur

geplaatst: vandaag om 15:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.