menu

Not about Nightingales - Tennessee Williams (1998)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Toneelstuk
Sociaal

163 pagina's
Eerste druk: New Directions, New York (Verenigde Staten)

Gevangenisbewaarder Whalen is een kleine en dikke, maar machtige man in de gevangenis. Hij geeft Eva die solliciteert een baan als secretaresse. Jim is een gevangene die klusjes doet, maar zich daarmee niet geliefd maakt bij de andere gevangenen. Mevrouw Bristol brengt eten voor haar zoon Jack, maar Whalen bericht haar dat hij gek geworden was en doodgeschoten moest worden. Het eten in de gevangenis is slecht en de gevangenen worden er ziek van, maar volgens Whalen is het goed. En dan beginnen de gevangenen een hongerstaking. Whalen straft stakers door hen in een ‘stoomkamer’ op te sluiten. De spanningen lopen op ...

zoeken in:
Dit toneelstuk werd al in 1938 door Williams geschreven maar het werd pas in 1998 gepubliceerd. Het is gebaseerd op een waar gebeurde geschiedenis in een gevangenis in Pennsylvania. Nadat gevangenen in hongerstaking zijn gegaan worden ze opgesloten in een grote met stoom verhitte cel en als het ware levend geroosterd. Williams stelt hier de enorme wreedheid jegens gevangenen aan de kaak en komt op voor de positie van zwarten en homoseksuelen.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:43 uur

geplaatst: vandaag om 06:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.