menu

Glengarry Glen Ross - David Mamet (1984)

Alternatieve titel: Vastgoed B.V.

mijn stem
4,83 (3)
3 stemmen

Engels
Toneelstuk
Psychologisch / Sociaal

80 pagina's
Eerste druk: Bloomsbury, New York (Verenigde Staten)

Aan het hoofd van een makelaarskantoor in Chicago staat John Williamson. Hij heeft de controle over de aanwijzingen, die de verkopers op het goede spoor moeten zetten tijdens hun zoektocht naar nieuwe cliënten. De gladde verkopers van dienst zijn Shelley Levene, Rick Roma , Dave Moss en George Aaronow. Maar de zaken gaan niet goed, enkel Roma levert goed werk af, terwijl de andere verkopers steeds weer worden afgewezen door hun cliënten. Er ontstaat een enorme concurrentenstrijd onderling.

zoeken in:
avatar van Shaky
5,0
Ronduit briljant geschreven toneelstuk met de kenmerkende macho en misschien zelfs wel 'audaciousness' zoals Mamet zo vaak doet. De man weet te boeien, prachtige dialogen neer te pennen en een wereld te schetsen gezien door de ogen van mannen. Ik ben in ieder geval ongelooflijk gefascineerd door deze schrijver.

avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Klinkt goed en de bijbehorende gelijknamige film, met een uitstekende cast, scoort ook goed. Wat ik mij wel weet te herinneren, is dat er in het verleden sommige mensen wat problemen met de film hadden omdat het onderliggende 'toneelkarakter' toch een beetje herkend werd.
Wat mij betreft geen probleem.

avatar van Shaky
5,0
De film is ook werkelijk geweldig Sol1, een aanrader.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:11 uur

geplaatst: vandaag om 23:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.