menu

The Litvinenko File: The True Story of a Death Foretold - Martin Sixsmith (2007)

Alternatieve titels: Het Litvinenko Dossier: Leven en Dood van een Russische Spion | The Litvinenko File: Politics, Polonium and Russia’s War with Itself

mijn stem
geen stemmen

Engels
Spionage / Waargebeurd

311 pagina's
Eerste druk: Macmillan, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Op 7 december 2006 wordt in Londen een Rus begraven. Het is Alexander Litvinenko, Sacha voor zijn vrienden, een man die bliksemsnel carrière maakte binnen 's werelds meest gevreesde geheime dienst. Litvinenko stelde moord en corruptie in de Russische regering aan de kaak, vluchtte voor de woede van het Kremlin, kwam naar Londen en werd uitgeroepen tot Moskous gezworen vijand. Zijn lot was een martelaar te worden, veroordeeld tot een gruwelijke dood in een ziekenhuisbed duizenden kilometers van huis. Het verhaal gaat terug tot het jaar 2000, toen de oorlog werd verklaard tussen het Kremlin en zijn politieke tegenstanders. Een strijd tussen Ruslands sterkste, rijkste mannen en Poetin, de machtigste Russische leider sinds Jozef Stalin.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:38 uur

geplaatst: vandaag om 13:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.