menu

A View from the Bridge: Two One-Act Plays - Arthur Miller (1955)

Alternatieve titel: Van de Brug Af Gezien

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Toneelstuk
Sociaal / Psychologisch

160 pagina's
Eerste druk: Viking Press, New York (Verenigde Staten)

Het verhaal speelt in de jaren vijftig. Eddie en zijn vrouw Beatrice delen samen met een nicht Catherine een bescheiden appartement in Brooklyn, New York. In deze wijk wonen veel geïmmigreerde Italianen, waaronder illegalen. Eddie is, steeds meer, beschermend naar zijn mooie nicht toe. Vervolgens komen twee neven van Beatrice hun huis binnen. Ze zijn illegaal in het land en gaan op de grond slapen. Catherine en neef Rodolpho beginnen een verhouding en gaan al spreken over trouwen. Eddie heeft twijfels bij Rodolpho wegens zijn vrouwelijke trekjes en de kans dat hij via Catherine een verblijfsvergunning tracht te krijgen. De vraag is of Eddie zijn gevoelens in toom kan houden.

zoeken in:
Er is op grond van dit script een Frans-Italiaanse film gemaakt in 1962 door regisseur Sidney Lumet.
Maar opmerkelijker is dat er op grond van dit script twee opera's tot stand zijn gekomen:
Renzo Rossellini, de broer van filmregisseur Roberto Rossellini, verwerkte het script als componist tot een opera "Uno sguardo dal ponte" die in 1961 zijn première had in het Teatro dell'Opera in Rome.
In 1999 ging een andere opera "a view from the bridge" op grond van Arthur Miller's script in première in de Lyric Opera in Chicago, met muziek van William Bolcom.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:23 uur

geplaatst: vandaag om 16:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.