menu

The Greatest Story Ever Told… So Far: Why Are We Here? - Lawrence Krauss (2017)

Alternatieve titel: Het Grootste Project van de Mens: De Eeuwenlange Zoektocht naar de Bouwstenen van het Universum

mijn stem
geen stemmen

Engels
Ideeënliteratuur

336 pagina's
Eerste druk: Atria, New York (Verenigde Staten)

In 'Het grootste project van de mens. De eeuwenlange zoektocht naar de bouwstenen van het universum' verbindt Lawrence Krauss de wereld zoals wij die kennen met de onzichtbare wereld om ons heen, die zich onttrekt aan intuïtie en directe waarnemingen. Krauss legt uit hoe ons huidige begrip van de natuur tot stand is gekomen en welke gevolgen dit heeft gehad voor ons bestaan. Hij neemt ons mee op een rondreis door de wetenschap en laat ons kennismaken met de briljante pioniers die haar door de eeuwen heen hebben vormgegeven – vaak tegen de heersende politieke en religieuze doctrines in en met gevaar voor vervolging en verbanning.

zoeken in:
Het begint weer goed. Arrogantie op en top.
Krauss legt uit hoe Faraday ontdekt dat een bewegende magneet een elektrische stroom in een naburige stroomdraad opwekt. De indicatie hiervan is volgens Krauss subtiel en om die te ontrafelen was het grootste theoretische brein van de 19e eeuw nodig: Faraday. Krauss zegt verder niet wat de indicatie nu precies is er komen een paar triviale feitjes naar voor om verder te gaan met de vraag die Faraday zich vervolgens af vroeg nl. hoe de ene elektrische lading nu "wist" hoe hij op de aanwezigheid van een andere ver verwijderde elektrische lading moest reageren.
Waarom Faraday deze vraag heeft legt Krauss niet uit komt die vraag voort uit de implicatie en wat is die verdomde implicatie dan? Een blz verder begint meneer out of the blue over een testlading zonder te vertellen wat dit is, probeer maar eens op internet te zoeken je vindt het wel, maar echt niet gelijk. Weer een blz. verder heeft hij het eventjes over project manhattan en gaat verdomme uitleggen wat dat was. Dit soort "arrogantie" kom je zo vaak tegen in populaire wetenschappelijk boeken. Belangrijke stappen in hun betoog overslaan links laten liggen om voor triviale feitjes, herhalingen van conclusies plaats te maken.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:37 uur

geplaatst: vandaag om 11:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.